Bőrgyár Kulturális Egyesület » 2008» May

Fűnyíró Akció - “Akció a városi zöld területekért”

2008. május 25.

2008. május 25-én A képzőművészeti akció immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Bőrgyár Kulturális Egyesület szervezésében. A tavalyi évhez hasonlóan a fűnyíró akció az Alsóvárosi réteken illetve a Palotavárosi tavaknál zajlik meghívott művészek, civil szervezetek és az egyesület tagjainak részvételével.


Résztvevők:

Németh László, Sárközi Román, Péterfy Dóra, Vörösmarty Színház, Korompai Péter, Tóth Tamás, Critical Mass, Ádám Zoltán, Garami Richárd és Varga Gábor

Képek:

Mondd el a véleményedet!| 2008. 05. 25. 18:00|Bejegyzés nyomtatása

Nemzetközi Kortárs Lebegő Print-out Kiállítás / International Contemporary Floating Print-out Exhibition

2008. május 24. - június 24.


A Bőrgyár Kulturális Egyesület nemzetközi meghívásos fotókiállítást szervez Székesfehérvárott, a helyi buszpályaudvar egyetlen régi épületében. A rendezvény a 9. Kortárs Művészeti Fesztivál keretében valósul meg és több szempontból is különleges.

8 külföldi fotóművész összesen 17 fotóval mutatkozik be, a 3 magyar résztvevő pedig 7 képpel gazdagítja a kiállítást.
Különösen érdekesnek ígérkezik Jan von Holleben fotója a „Dreams of Flying” sorozatból, mely 2004 óta összesen 15 díjat nyert el világszerte.

Az éjjel-nappal nyitva tartó helyszín a város szívében mindenki számára elérhetővé teszi a megtekintést. A kiállított képek nem eredeti alkotások, hanem úgy nevezett „print-outok” - a szervezők ily módon zárják ki az esetleges rongálásból származó károkat. Érdekesség továbbá, hogy a fotók nem a szokásos módon - azaz falakon vagy paravánokon - helyezkednek el, hanem a mennyezetről lesznek installálva.

A kiállítás ingyenesen látogatható június 7-ig meghosszabbítva június 24-ig!


Helyszín:

Autóbusz pályaudvar régi váróterme, Székesfehérvár, Piac tér 30.Megnyitó időpontja:

2008. május 24. szombat, 18.00


Megnyitó személy:

Lackfi János, József Attila-díjas költő


Kiállító művészek:


Sajtómegjelenések:


Linkek:

Mondd el a véleményedet!| 2008. 05. 19. 12:09|Bejegyzés nyomtatása

Kapcsolat Est

2008. május 24. 20:00


Találkozhatunk már délután. Szabad pingpongozni a gyárudvaron, sütünk palacsintát, világzenei lemezeket hallgatunk. A belső teremben filmvetítés lesz.
18:00-ra átsétálhatunk a Nemzetközi Kortárs Lebegő Print-out Kiállítás megnyitójára a buszpályaudvarra, de érkezhettek az esti kezdésre is.


Miért éppen kapcsolat est? Azért mert ez volt a munkacíme?

Nem csak ezért - mindig úgy éreztük, hogy ti látogatók és az egyesület tagjai jó kapcsolatban vagyunk egymással - a délután és az est folyamán ezt a kapcsolatot szeretnénk tovább erősíteni - reméljük ezen a napon sok új kapcsolat születik.

Az est szervezése nem jöhetett volna létre, ha nincs internet kapcsolat; MSN kapcsolat; vonalas és mobil telefon kapcsolat.


Fellépők:


A belépés díjtalan!


Kapcsolat


MIZANTROP

Az együttes tagjai:

Uriel - 6 húros basszusgitár, szájharmónika, ének
Totya - gitár
Piotr - gitár, fúvós hangszerek, ének
Eron Mezza - Elektronika, ének

MIZANTROP egy négy tagot számláló eklektikus dunaújvárosi együttes, az underground friss alakulásának ellenére sokak által figyelemmel kísért része. Fiatal, a tagok összéletkora 73 év. A zenekar modern rockot, a trip hop-ot, a rave-et, az elektronikát és a jungle-talakítja egy egésszé, puttyogáson innen, gitártépésen túl. Zenéjükre számonként változó hangszerelés és az elektronikus zenék változatossága jellemző. A zenekar túl van több budapesti klubkoncerten (Tesco Disco, Budapest Electrockets, Trash City Club stb). A Helyi Lokál székesfehérvári tehetségkutató verseny és a veszprémi “Légy a saját zenei menedzsered” tehetségkutató és marketing verseny fődíjasa. Első albumuk 2007 júniusában jelent meg ‘Someone at the top of the trees’ címen, szerzői kiadásban. Jelenleg új albumuk számainak rögzítése folyik, melyet a PANKKK program támogatásával jelentetnek meg 2008 őszén,  és melyből ízelítő a zenekar myspace-én található, jól tükrözve a gyökeres változásokat amelyen a MIZANTROP alig egy év alatt ment keresztül.

“Az ország legújabb, legfiatalabb, és kétségkívül legígeretesebb elektronikus zenei formációja”
[FREEE magazin]

“…ígéretes, egy nálunk ritka műfaj keretei között ügyesen mozgó, bizonyos megoldásaiban kifejezetten egyéni hangot megütő bemutatkozás.”
[Rónai András]

“These guys and girls rock!”
[triphophu]

“Megtudjuk a lényeget:darkdance!”
[trubeat.hu]

“…érdemes rájuk figyelni, nagyon.”
[huc.hu]


ESCLIN SYNDO

Az együttes tagjai:

Berger Dalma - ének
Sándor Dániel - elektronika
Kolozsi Péter - basszus
Ratkóczi Huba - gitár
Somló Dániel - dob

Ezt írják róluk:

“A rendkívül fiatal, 2003-2004-ben alakult zenekar - mely következetesen cáfolja a vádat, miszerint neve Celine Dion anagrammája lenne - saját meghatározása szerint indusztriális elektrometált játszik, a helyzet azonban nem ennyire súlyos. Az eredetileg háromtagú zenekar világszínvonalú muzsikája ugyan hordoz magában valamit az ipari zenéből, de az énekesnő, Berger Dalma gazdag orgánuma, a számok rafinált ritmikája, a páratlanul atmoszférikus zenei világ inkább a Goldfrapp vagy a Moloko lemezeit juttatja eszünkbe. Az Esclin Syndo robbanásszerűen növekvő népszerűségét jelzi, hogy az ABC tehetségkutatónak nem csupán magyarországi versenyét nyerte meg, hanem a bécsi negyeddöntőt is csont nélkül vette. Tökéletes precizitás, melankolikus hangulatok, elegáns hangmintázás és gazdagon burjánzó ének - a közeljövő magyar világsikerének receptje. “
[www.a38.hu]

“Az Esclin Syndo, kik a koncerten hatalmas meglepetést nyújtottak, mivel ezeddig nem ismertem őket. Gyönyörű énekhang és- főleg samplerre és basszusra épülő- zene, mi leginkább a Gathering- et juttatta eszembe.”
[Hunderground Magazin]

DJ MESTRHÁZY [SYRUP.HU]

Ezt írják róla:

- “Klasszikus dzsessz elemek, alélt ambient frekvenciák, a legújabb elektro hangzások és a helyenként ugyan még kísérleti stádiumban lévő, a szívritmust viszont kíméletlenül megsokszorozó “push da tempo over 200 bpm” őrületek. Sokrétű temperamentum az absztrakt elektronikus zenék szerelmeseinek.”
[OCTOGON]

- “Az estét az IDM és a kísérleti tánczene magyar nagymestere zárja. Mesterházy Ákos nemcsak DJ, hanem a kiváló művészeket tömörítő netlabel Syrup.hu egyik kezdeményezője is. ”
[Projekt Bipolar]

Mondd el a véleményedet!| 12:08|Bejegyzés nyomtatása

„Egy város felelőssége” - Élhető közösségi tereink

2008. május 27. kedd, 9.30


Az előadások kimondatlanul is Székesfehérvár városról, a város és lakói kapcsolatáról szólnak. Szervezőként választ próbálunk adni azokra a kérdésekre, miben áll egy város és lakói kapcsolata, mi egy-egy tér sokat emlegetett üzenete, identitása, személyessége. Mitől marad üres, személytelen, belakatlan egy tér, és mitől telítődik meg élettel, erővel? Előadóink az élő és élettelen terek építészeti, környezeti, antropológiai és mentális jellemzőit, vonzatait igyekeznek számba venni.

A terek kifejezik az egyének és közösségek identitását, az adott hely, város kulturális, társadalmi „életrajzát”.


PROGRAM / ELŐADÁSOK:

9.30 A tanácskozás köszöntése: dr. Csapó Csilla alpolgármester


KIÁLLÍTÁSOK:

Bőrgyár:

Öreghegyi Közösségi Ház:


Linkek:

Mondd el a véleményedet!| 12:07|Bejegyzés nyomtatása2007 © Bőrgyár Kulturális Egyesület. Minden jog fenntartva!