HÛTÕ-GÉP

 

A Bõrgyár Kulturális Egyesület mûvészeti felhívást hirdet “HÛTÕ-GÉP” címmel melyre mûalkotásokat vár képzõ-, fotó-és színmûvészeti valamint irodalmi kategóriákban. A bemutatandó mûvek fontos élményalkatrészei lesznek a székesfehérvári egykori Bõrgyár épületében 2005. december 28-án, hetedik alkalommal rendezendõ kulturális eseménynek

A felhívás egyéni alkotóknak és alkotócsoportoknak egyaránt szól. Beküldhetõ minden olyan mûvészeti alkotás amelynek témája a: “HÛTÕ-GÉP” és összes asszociációs mezeje

(pl.: kihûlt szerelem fagyos vázlata, megvalósíthatatlan, képtelen, szokatlan hûtõgépek vázlatai, tervei, modelljei). A szervezõk javasolják a hûtõgéptõl mint tárgytól, azaz háztartási eszköztõl való elvonatkoztatást.

Képzõ- és fotómûvészeti kategóriában beadható 3 mûalkotás, illetve egy maximum 5 darabból álló sorozat. Táblaképeken és plasztikákon kívül kifejezetten várjuk installációk, performanszok, akciók, események létrehozását, bemutatását.

A rendezõk a beküldött anyagokat kizárólag kiállításkész állapotban fogadják el.

Az irodalmi szekcióban elsõ sorban verseket, novellákat, képverseket várunk melyek az alkotókkal történõ egyeztetés után felolvasásra kerülnek.

Színmûvészeti kategóriában elõadás kész produkciókat várunk. A bemutatandó darabok maximális hossza 30 perc. Irányok: helyzetgyakorlatok, színpadi közjátékok.

Filmek, videómunkák esetén az alkotó nevével, címével, az alkotás címével, továbbá vetítési hosszának közlésével ellátott VHS, DVD kópia a beadható formátum, a munkák vetítési hossza max.: 25 perc.

 

A mûvek beadhatók személyesen, a Bõrgyárban: december 16-17.-én 14-18 óráig

/ Székesfehérvár, a Rác u. és Tobak u. sarkán/, illetve postai úton /a lenti postacímen/ egyaránt. A postai úton küldött mûvek feladási határideje december 16. A postai szállítás alatt történt sérülésekért a rendezõk felelõséget nem vállalnak.

A kiállításra beküldött anyagok elvihetõk a Bõrgyár területérõl, december 29-én hétfõn, 10-16 óráig. A rendezõk a munkákat postán nem küldik vissza, a mûvek elszállításáról az alkotók gondoskodnak. A rendezõk felelõséget nem vállalnak az idõben el nem szállított munkákért.

 

Postacím: Kocsis Balázs, 8000 Székesfehérvár Jókai u. 7.

További információ: Garami Richárd: 06-30-976 26 38

E-mail cím: info@borgyar.hu