Bőrgyár Kulturális Egyesület » Karácsonyi ajándékok az Óperenciás tengeren túlról…

Karácsonyi ajándékok az Óperenciás tengeren túlról…

A Bőrgyár Kulturális Egyesület első alkalommal rendezi meg iparművészeti vásárát, ahol többek között egyedi tervezésű pólók, papírjátékok, üveg és kerámia tárgyak, fotók várják az érdeklődőket.

Ha különleges, egyedi ajándékot szeretne, mindenképp térjen be a Fehérvári Babaház udvarába (Székesfehérvár, Megyeház u. 17.) – a Buszpályaudvar mögött.
Decemberben karácsonyig minden szombaton és vasárnap 10–19 óráig (december 6–7., 13–14.,20–21.)


Az udvarban szíves vendéglátással, forralt borral, teával, mézeskaláccsal a Café Möbius fogadja a látogatókat.


A vásáron meghívott és az egyesület által meghirdetett felhívásra jelentkező kézművesek és iparművészek voltak jelen, akik mindannyian magas minőségű, kézzel készült, egyedi portékákat kínáltak.

Mosberger Róbert és Manner Zsuzsa különleges camera obscura nézőkékkel, keretezett beszélőképekkel és otthon összeállítható, családi árnyszínházakkal készültek. A szilikát művészetet Németh László és Tapolcai Mária kerámia és Szabó Orsolya-Szili Attila finom kidolgozású üvegtárgyai képviselték.

Arany Gold Zoltán egyedi pólóra, textilre vasalható mintákat tervezett.

Varga Gábor Farkas grafikusművész a Marionett Manufaktúrából ismert papírszínházat és erre az alkalomra tervezett különleges carussel könyvet, optikai játékokat, Horváthné Zsuzsa különösen szép gyöngyékszereket és Péterfy Dóra finom textilmunkákat kínál a kíváncsi vásárlóknak. Oláh József (Növény) apró nemeztárgyai tovább növelték a vásár sokszínűségét. Az utolsó napon Bíró Csaba és Láposi Gabriella ólomkatonákat öntöttek a gyerekekkel.

A Bőrgyár Kulturális Egyesület tagjai is jelen lesznek egyedi készítésű pólókkal, papírjátékokkal. Ha Bőrke akkor természetesen a zene sem hiányozhat…bakelitlemezről szóló dalok és a falakat bevilágító diaképek teszik még hangulatosabbá a Fehérvári Babaház udvarát.


Képek:


Kapcsolat


A rendezvény támogatói:

 • Fejér Megyei Múzeumok Igazgatósága
 • Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata
 • Café Möbius
 • Mondd el a véleményedet!| 2008. 12. 03. 12:36|Bejegyzés nyomtatása

  (szükséges)

  (szükséges)

  

  2007 © Bőrgyár Kulturális Egyesület. Minden jog fenntartva!